МЕТОДИКА СТВОРЕННЯ МАТЕМАТИЧНОЇ МОДЕЛІ РОЗПОДІЛУ АНТИПІРЕНІВ ВСЕРЕДИНІ ВОГНЕЗАХИЩЕНОЇ ДЕРЕВИНИ - Chumachenko, S.M.; Zhartovskyi, S.V.; Titenko, O.M.; Trotsko, V.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розроблено методику створення моделі розподілу антипіренів всередині вогнезахищеної деревини. Ця методика дає змогу здійснювати моделювання оптимального складу речовини для просочування деревини поверхневими методами з метою протипожежного захисту. Моделювання розподілу антипіренів всередині незахищеної деревини дасть змогу створювати еталонні бази даних для оцінювання потрібної кількості антипіренів, які утримуються в поверхневих шарах деревини після її просочення різними вогнезахисними речовинами. Створені таким чином бази даних доцільно використовувати для контролю якості вогнезахисних робіт на об'єктах.