Вплив способу забезпечення будинку енергією на величину річної потреби у невідновлюваній первинній енергії - Malovanyy, Myroslav; Zyczynska, Anna; Dys, Grzegorz (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто вплив використання відновлюваних джерел енергії на величину річної потреби кінцевої енергії і первинної невідновлюваної енергії, на прикладі громадських будівель. Проаналізовано кілька варіантів технічно можливих рішень із постачанням будинків невідновлюваними і відновлюваними джерелами енергії для опалення, гарячого водопостачання та освітлення. Представлено структуру попиту на енергію на ці цілі і взаємозв'язок між показниками попиту на корисну, кінцеву та невідновлювану первинну енергію. Результати зіставлено із енергетичними стандартами, які є обов'язковими за польськими нормативними технічно-будівельними вимогами. Розрахунки виконано відповідно до європейських стандартів і обов'язковою до застосування у Польщі методологією оцінки енергетичної ефективності будівлі.