ПРОГРАМНА МОДЕЛЬ ПІДСИСТЕМИ КЕРУВАННЯ МОБІЛЬНОЮ РОБОТОТЕХНІЧНОЮ СИСТЕМОЮ - Matviichuk, K.V.; Teslyuk, V.M.; Zelinskyy, A.Ya. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Описано особливості розроблення програмного забезпечення підсистеми віддаленого керування робототехнічною системою (РТС). Побудовано UML діаграму прецедентів, за допомогою якої відображено основні завдання, які виконуватиме РТС у процесі функціонування. Для реалізації ПЗ обрано клієнт-серверну архітектуру. Побудовано UML діаграми діяльностей для клієнтської та серверної частин ПЗ, описано принципи їх взаємодії та представлено блок-схеми алгоритмів їх роботи. Розроблено та описано інтерфейс користувача, для клієнтської частини ПЗ, обґрунтовано вибір мови програмування для реалізації функціоналу системи.