ТРИВИМІРНЕ ПРЕДСТАВЛЕННЯ ЗОБРАЖЕНЬ З ВИКОРИСТАННЯМ ЇХ ФРАКТАЛЬНИХ РОЗМІРНОСТЕЙ - Zhuravel, I.M.; Maksymovytch, V.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Оптичні мікроскопи вже давно набули застосування у різних галузях – від медицини і біології до неруйнівного контролю на виробництві. Доступність цифрових відеокамер призвела до появи нового класу задач, пов'язаних з оптичними мікроскопами. Насамперед потрібно виділити завдання автоматичного аналізу мікрозображень. Розвиток комп'ютерної техніки призвів до можливості вирішення одного з найважливіших завдань автоматичного аналізу – побудови тривимірних моделей об'єктів за їх зображенням. Запропоновано підхід до побудови тривимірних зображень шляхом використання фрактальних розмірностей. Основною перевагою запропонованого методу є те, що для побудови рельєфу поверхні використовують тільки одне зображення.