ВПЛИВ КОМПОНУВАННЯ МУФТИ З ТОРЦЕВИМИ КАНАТАМИ ТАНГЕНЦІАЛЬНОГО РОЗТАШУВАННЯ НА СИЛОВУ ВЗАЄМОДІЮ ЇЇ ЕЛЕМЕНТІВ - Protsenko, V.O.; Klementyeva, O.Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто силову взаємодію елементів муфти з торцевою установкою прямих канатів тангенціального розташування. Отримано розрахункові залежності, що описують вплив на неї деяких компонувальних параметрів. Досліджено вплив одного із найбільш важливих параметрів муфти, а саме співвідношення діаметрів розташування втулок у напівмуфтах на натяг канатів. Отримано вираз, що дає змогу обчислити значення коефіцієнта діаметрів, який забезпечує мінімальний натяг канатів.