ДОСЛІДЖЕННЯ ФАКЕЛЬНОГО СПАЛЮВАННЯ СУМІШІ ПІСНОГО ВУГІЛЛЯ І ЗОЛИ - Kapustyanskyy, A.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено зміни у структурі паливоспоживання тепловими електростанціями України внаслідок зупинки поставок донецького антрациту та визначено основні завдання для збереження функціональності вугільної галузі. Проаналізовано можливість використання непроектного твердого палива, шляхом його факельного спалювання в енергетичних котлах на короткочасну перспективу. Представлено результати експертних випробувань котлів марок ТП-15 з дослідженням факельного спалювання різних комбінацій золи антрациту і пісного вугілля. Розглянуто питання існування синергетичного ефекту за спалювання бінарних сумішей вугілля з різним метаморфізмом.