ВПЛИВ ЛКП "ЗБИРАНКА" НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ ТА ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ СТВОРЕННЯ НОВОГО ПОЛІГОНУ - Khromyak, U.V.; Tarnavskyj, A.B. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
На сьогодні в Україні відбувається швидке нагромадження твердих побутових відходів, що призводить до негативних змін у довкіллі. Обсяг побутових відходів значною мірою залежить від погодних умов, пори року, рівня життя населення тощо. Річне нагромадження побутових відходів становить близько 240 тис. т на рік. Проблема утилізації побутових відходів стає дедалі гострішою в екологічному і соціальному аспектах нашого життя. Проаналізовано основний негативний вплив ЛКП "Збиранка" на навколишнє середовище та розраховано основні елементи нового полігону для складування твердих побутових відходів у Жовківському р-ні Львівської обл.