МОЛЕКУЛЯРНО-ГЕНЕТИЧНА ДІАГНОСТИКА BACILLUS PUMILUS У СОСНОВОМУ ДЕРЕВОСТАНІ - Shalovylo, Yu.I.; Kovaleva, V.A.; Gout, R.T. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Представлено методику визначення ДНК бактерій штаму Bacillus pumilus у тканинах сосни звичайної (Pinus sylvestris L.) шляхом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР) із використанням видоспецифічних праймерів. Цю методику апробовано для ідентифікації B. pumilus у природному пристиглому сосновому деревостані. Виявлено присутність бактерій B. pumilus у тканинах дерев із характерними ознаками бактеріальної водянки, що підтверджує їх участь у патологічному процесі. Обстежено санітарний стан соснових насаджень різних класів віку у Судововишнянському лісівництві ДП "Самбірське лісове господарство".