ОСОБЛИВОСТІ ПРОСТОРОВОЇ СТРУКТУРИ ТА КЛАСИФІКАЦІЇ СКЛАДНИХ ЖИВОПЛОТІВ - Myronchuk, K.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено результати дослідження просторової структури складних живоплотів на принципах взаємовідповідності типових живоплотів. Запропоновано класифікацію складних живоплотів за низкою характеристик типових живих огорож, які формують складний елемент ландшафтного дизайну: за просторовою структурою (формований, комбінований та неформований); за видовим складом рослин (чистий та змішаний); за формою (однаковий та різний) і структурою поперечного перерізу (односторонній, симетричний та асиметричний); за кількістю типових елементів живоплоту (n-живоплотів) та висотою живої огорожі (низький та високий). Запропонована класифікація складних живоплотів сприятиме подальшій систематизації досліджень живих огорож та ефективному застосуванню живоплотів у системі озеленення населених місць.