ПОБУДОВА ЄДИНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ УПРАВЛІННЯ ЖИТТЄВИМ ЦИКЛОМ ВИРОБІВ МАШИНОБУДУВАННЯ - Bakay, B.Ya.; Kyi, V.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Виконано системний аналіз процесу управління життєвим циклом виробів машинобудування. Розглянуто роль і місце PLM-технологій у машинобудівному виробництві. Визначено етапи життєвого циклу виробів (на основі ISO 9004-1-94) та наведено інформаційну систему забезпечення життєвого циклу виробів машинобудування. Розроблено стратегію виведення виробів машинобудування на ринок і збільшення прибутковості. Запропоновано концепцію єдиного інформаційного простору управління життєвим циклом виробів машинобудування на основі хмарних технологій, що забезпечить постійний обмін технічною інформацією між фахівцями та створить нові можливості.