КІБЕРІНТЕРВЕНЦІЯ ТА КІБЕРБЕЗПЕКА УКРАЇНИ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЇХ ПОДОЛАННЯ - Gryciuk, Yu.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто деякі проблеми кіберінтервенції та кібербезпеки України, а також перспективи їх подолання. Наведено пріоритетні засади державної політики у сфері забезпечення кібернетичної безпеки України в умовах проведення військових дій з Росією. На підставі аналізу правових джерел визначено шляхи формування засад сучасної державної політики у сфері забезпечення кібернетичної безпеки України. Деталізовано основні загрози та напрями деструктивної діяльності Російської Федерації в інформаційному просторі України на шкоду національним інтересам держави. Обґрунтовано доцільність розроблення організаційно-правових та методологічних засад щодо забезпечення кібернетичної безпеки України в умовах ведення війни з Росією, а також побудови національної системи кібербезпеки.