ОЦІНЮВАННЯ КИСНЕПРОДУКУВАЛЬНОЇ ФУНКЦІЇ ЛІСІВ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ "ПРИП'ЯТЬ-СТОХІД" - Melnyk, O.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
За результатами досліджень наведено загальні об'єми кисню, який продукують ліси Національного природного парку "Прип'ять-Стохід" у межах груп порід, землекористувачів, функціональних зон та груп віку. Під час проведення розрахунків використано повидільний метод оцінювання киснепродуктивності. Робочим масивом даних слугували агреговані бази даних "Лісовий фонд України" станом на 01.01.2013 та 01.01.2016 рр. Проведено поквартальне групування розрахованих об'ємів кисню, який продукує 1 га лісових фітоценозів Національного природного парку "Прип'ять-Стохід".