ВПЛИВ ХАРАКТЕРИСТИК ҐРУНТУ НА ВИЯВЛЕННЯ ПОШКОДЖЕНЬ ІЗОЛЯЦІЇ ГАЗОПРОВОДІВ - Yavorsky, A.V.; Poberezhny, L.Ya.; Tsikh, V.S.; Vaschishak, I.R. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Описано проблеми, які виникають під час контролю стану ізоляційного покриття підземних газопроводів. Серед можливих дефектів ізоляційного покриття виділено наскрізні пошкодження та відшарування ізоляції. Отримано аналітичну модель залежності між питомим опором ґрунту і величиною фазового зсуву отриманого сигналу. Наведено графічні залежності зсуву фази за наявності відшарувань ізоляційного покриття підземних газопроводів, які розміщуються в ґрунтах з різним питомим опором. Запропоновано схему застосування електромагнітного фазового методу контролю ізоляційного покриття підземних газопроводів, розміщених у ґрунтах різних типів.