ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ МИСЛИВСЬКИХ УГІДЬ ТЗОВ "ЯВІР ПЛЮС" - Khoyetskyy, P.B.; Pokhalyuk, O.M.; Yarysh, V.L. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Одним із напрямків мисливськогосподарської діяльності товариства з обмеженою відповідальністю "Явір плюс" є вольєрне розведення мисливських звірів. Товариство в угіддях Державного підприємства "Ківерцівське лісове господарство" влаштувало вольєр площею 208,1 га і в 2013 р. завезло Cervus elaphus та Sus scrofa. У межах вольєри оцінено якості мисливських угідь. Угіддя характеризуються для Cervus elaphus ІІІ.4 бонітетом і для Sus scrofa ІІІ.2 бонітетом, тобто середніми кормовими і захисними властивостями. Щільність Cervus elaphus на 1 га становить 5,8 особин, а Sus scrofa – близько 2 особин. У вольєрі здійснюють підгодівлю звірів.