ПРОТИЕРОЗІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ ПІДСТИЛКИ ПАРКОВИХ НАСАДЖЕНЬ В УМОВАХ СКЛАДНОГО РЕЛЬЄФУ - Minder, V.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено потужність, складання, просторовий розподіл підстилки залежно від складу насаджень та умов рельєфу (експозиції, стрімкості і частини схилу). Визначено запас, фракційний склад і абсолютну суху масу підстилки. За результатами досліджень 63 зразків підстилки насаджень на 21 тимчасовій пробній площі в умовах складного рельєфу Голосіївського парку культури та відпочинку ім. М.Т. Рильського у Києві встановлено водно-фізичні параметри підстилки (маса поглинутої води, опадо-підстилковий коефіцієнт, вологомісткість) семи видів деревних рослин, які ростуть на схилах стрімкістю до 26 о.