ФІТОСАНІТАРНИЙ СТАН МОЛОДИХ КУЛЬТУР ДУБА ЗВИЧАЙНОГО (QUERCUS ROBUR L.) ТА ДУБА ЧЕРВОНОГО (QUERCUS RUBRA L.) - Krivoruchko, A.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Вивчено основні типи пошкоджень листків Quercus rubra L. та Quercus robur L. у змішаних лісових культурах на початку (травень) та в середині вегетації (липень). На листках обох видів, а особливо Q. robur, у всі терміни дослідження поширеними були дірчатість та крайове об'їдання листя. У Q. robur ступінь пошкодження листової пластинки та спектр пошкоджень більший, порівняно з Q. rubra. Особливо помітна різниця у структурі пошкоджень листків обох видів у травні, у липні вона виражена значно менше. Виявлено сильне ураження річних пагонів і листків борошнистою росою в аборигенного виду.