СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПОЛЮВАННЯ НА БАБАКА - Goroshko, V.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Представлено матеріали щодо морфологічних та етологічних особливостей бабака (Мarmota Воbаk Мull., 1776). Висвітлено історію та сучасні тенденції, а також результати аналізу законодавчої бази України щодо полювання на бабака. Наведено характеристику факторів, що впливають на балістику кулі калібру .223 Remington під час використання її у добуванні бабака. Наведено розрахунки швидкості та відхилення кулі (калібр .223 Remington) від точки прицілювання під час пострілу на дистанції 500 м за швидкості вітру близько 0,5 та 3,0 м/с. Представлено рекомендації з організації полювання на бабака у мисливських господарствах України.