РЕГУЛЮВАННЯ ПОРОДНОГО СКЛАДУ ТА ОЦІНЮВАННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ДУБОВО-ЯЛИНОВИХ ДЕРЕВОСТАНІВ ПОДІЛЛЯ - Vasylevskiy, O.G.; Neyko, I.S.; Smashnyuk, L.V.; Yelisavenko, Yu.F. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено застосування доглядових рубань у дубово-ялинових деревостанах Поділля. Проведено порівняння продуктивності чистих дубових та дубових насаджень із введенням ялини. Наведено характеристику дубово-ялинових лісостанів із різними термінами та інтенсивністю вирубування дерев ялини. Відображено динаміку таксаційних показників та товарності. За проведеними дослідженнями встановлено переважання загальної продуктивності насаджень із введенням ялини у склад деревостанів; визначено найбільш оптимальну інтенсивність та терміни проведення доглядових рубань; відзначено підвищення продуктивності дубової частини із раннім вирубуванням ялини і наближення запасів до оптимальних показників.