СТРУКТУРА ТА САНІТАРНИЙ СТАН ДЕРЕВОСТАНУ ГІНКГО ДВОЛОПАТЕВОГО (GINKGO BILOBA L.) У ДЕНДРАРІЇ ВЛНС "БЕРЕЗИНКА" ДП "МУКАЧІВСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО" - Zayachuk, V.Ya.; Khomiuk, P.G.; Khomiuk, А.P.; Pogribnyj, O.O.; Yurkevych, A.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проведено інвентаризацію єдиного в Україні деревостану гінкго дволопатевого, створеного лісокультурним способом у дендрарії ВЛНС "Березинка". Наведено його будову і статистичну характеристику за діаметром, визначено ступінь дефоліації та санітарний стан деревостану гінкго дволопатевого. Отримані результати може бути використано для моделювання товарної структури майбутніх деревостанів гінкго дволопатевого під час його плантаційного вирощування. Результати дослідження свідчать про високу стійкість виду до екологічних чинників регіону досліджень, що дає підстави рекомендувати цей реліктовий вид до впровадження в лісокультурну практику.