ВИЗНАЧЕННЯ ІНТЕГРАЛЬНОГО СОЦІОТИПУ В МАЛИХ СОЦІАЛЬНИХ ГРУПАХ МЕТОДОМ СОЦІОНІЧНОГО АНАЛІЗУ - Morushko, O.O.; Andreychuk, S.K. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Суспільство є складною соціальною системою, елементарним базовим елементом якої можна вважати малі соціальні групи. Життєздатність малої соціальної групи значною мірою залежить від психологічної сумісності учасників цієї групи. Найбільш поширеною на сьогодні методикою визначення психотипу людини є типологія К.-Г. Юнга. Типологія пропонує три основних методи ідентифікації соціотипу: 1) за допомогою основних ознак типу; 2) за допомогою характеристик соціотипів; 3) за допомогою ідентифікаційних тестів.Інтегральний соціотип малої групи можна визначити, знаючи соціотипи людей, які до неї входять. Відповідно, визначені домінуючі соціонічні функції у малій групі і складатимуть її цінності і визначатимуть її інтегральний соціотип.