СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ У МОДЕЛЮВАННІ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ ВЕРСТАТІВ З ЧИСЛОВИМ ПРОГРАМНИМ КЕРУВАННЯМ - Stotsko, Z.A.; Rebot, D.P.; Topilnytskiy, V.G. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто особливості використання у виробництві сучасних верстатів з числовим програмним керуванням (ЧКП). Описано їх переваги та основні характеристики, здійснено огляд останніх розробок програмного забезпечення для верстатів з ЧПК. Подано перспективні системи числового програмного керування для управління верстатами з п'ятикоординатним обробленням. Описано їх основні властивості, специфіку використання та сумісність із сучасними програмами розроблення технологічного процесу для верстатів з ЧПК.