ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ФАНЕРИ З ПОПЕРЕДНІМ ІНФРАЧЕРВОНИМ ПРОГРІВАННЯМ ПАКЕТІВ ШПОНУ - Foros, V.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проаналізовано основні проблеми із виробництва фанери, наведено можливі варіанти їх вирішення. Запропоновано використання інфрачервоного випромінювання для операції попереднього прогрівання пакетів шпону. Визначено вплив режимних параметрів виготовлення зразків фанери: температури інфрачервоного прогрівання, тривалості прогрівання підпресованих пакетів шпону в спектрі інфрачервоного випромінювання та тривалості пресування на міцність фанери на зріз. Отримано значну інтенсифікацію процесу склеювання фанери. Запропоновано нову технологію виготовлення фанери.