КОМПОЗИЦІЙНІ БІОСТІЙКІ ІЗОЛЯЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПРОТИКОРОЗІЙНОГО ЗАХИСТУ ПІДЗЕМНИХ ТРУБОПРОВОДІВ - Polutrenko, M.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розроблено рецептури модифікованих праймерів і бітумно-полімерних мастик інгібіторами корозії різних класів органічних сполук та вивчено їх характеристики. Встановлено вплив природи інгібітора на гідрофобність базової мастики та композицій модифікованих мастик у дистильованій та морській воді. Визначено бактерицидну активність досліджуваних інгібіторів корозії з класу ароматичних амінів та четвертинних амонійних солей. З участю даних інгібіторів отримано зразки модифікованих мастик й досліджено їх мікробну стійкість згідно з ДСТУ 3999-2000. Отримано захисні композиційні ізоляційні покриття, стійкі до руйнівного впливу корозійно-небезпечних мікроорганізмів, що призведе до підвищення протикорозійного та мікробіологічного захисту підземних трубопроводів.