ОСНОВИ МОКРОГО ОЧИЩЕННЯ ГАЗІВ - Ozarkiv, I.M.; Somar, G.V.; Sokolovskiy, I.A.; Kobrynovich, M.S.; Somar, T.A.; Levchunets, O.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено характерні особливості (ознаки) мокрого очищення газової суміші, що існують у технологічних процесах виробництв лісопромислового комплексу. Розкрито класифікацію найпоширеніших типів апаратів мокрого очищування газового потоку, тобто повітря і частинок пилу. Наведено теоретичні основи мокрого очищування газових потоків коли захоплення частинок пилу із подальшим осадженням пилу проходить краплями рідини і безпосередньо плівкою рідини. Описано механізми захоплення частинок пилу краплями і плівкою рідини. Наведено залежності, що відображають процес пиловловлювання в апаратах мокрого очищування газового потоку.