Порівняння хімічного складу деяких сортів цибулі (Allium cepa L) - Jurgiel-Małecka, G.; Bashutska, U.; Gibczyńska, М.; Nawrocka-Pęzik, М. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено чотири сорти цибулі звичайної (Allium cepa L.) із жовто-коричневим забарвленням лушпиння, які культивуються у Польщі та відрізняються часом дозрівання: "Зожа" (дуже ранній сорт), "Франциско" (середньоранній сорт), "Христина" (середньопізній сорт) і "Поляновський" (пізній сорт). Цибулини отримано із дослідної станції тестування сортів у Венгжце, під Краковом. Визначено вміст макроелементів (N, Ca, S, K, P), мікроелементів (Mg, Cu, Mn, Zn, Fe), редукованих і загальних цукрів, вітаміну С. Встановлено значні відмінності хімічного складу аналізованих сортів. Пізній сорт "Поляновський" нагромадив найбільше макро- і мікроелементів загалом, а дуже ранній сорт "Зожа" – найменше. Останній сорт має найвищий вміст вітаміну С.