КАВІТАЦІЙНЕ ЗНЕЗАРАЖЕННЯ СТОКІВ ПИВОВАРНОГО ВИРОБНИЦТВА У ПРИСУТНОСТІ ГАЗІВ РІЗНОЇ ПРИРОДИ - Shevchuk, L.I.; Nykulyshyn, I.Ye.; Falyk, T.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено вплив природи газів (аргону, кисню та вуглекислого газу) на процес звуко-хімічного знезараження стоків пивоварного виробництва. Проведено мікробіологічну ідентифікацію стічної води із "Пивоварні "Кумпель" та встановлено, що найбільш типовими представниками цієї води є дріжджі роду Saccharomyces та бактерії (Micrococcus, Bacterium, Pseudomonas та Sarcina). Підтверджено, що кавітаційний процес знезараження пивоварних стоків, незалежно від природи барботованого газу, можна описати, застосувавши кінетичне рівняння першого порядку. Встановлено ряд ефективності впливу природи газів на процес кавітаційного очищення досліджуваної води, де найбільшу ефективність проявив аргон.