ВПЛИВ ОСВІТЛЕННЯ НА БІОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ CLADRASTIS KENTUKEA (DUM. – COURS.) RUDD В УМОВАХ ІНТРОДУКЦІЇ - Porokhniava, O.L. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Для виявлення оптимальних умов вирощування C. kentukea у культурі проаналізовано вплив інтенсивності освітлення на ріст надземної частини та анатомічну будову листків. Виявлено залежність між інтенсивністю освітлення та величиною приросту пагонів, висотою крони та діаметром стовбура C. kentukea. Досліджено морфолого-анатомічні показники асиміляційного та продихового апаратів листків C. kentukea за різних умов освітлення. Внаслідок дослідження встановлено, що C. kentukea є факультативним геліофітом. Виявлено, що найкращими для росту і розвитку C. kentukea є відкриті ділянки.