ВПЛИВ ПРОРІДЖУВАННЯ НА ТАКСАЦІЙНІ ПОКАЗНИКИ ПРИРОДНИХ БУКОВИХ МОЛОДНЯКІВ ЗАКАРПАТТЯ - Shyshkanynets, I.F.; Mazepa, V.G. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Визначено вплив проріджувань різної інтенсивності на таксаційні показники природних букових молодняків. Встановлено, що проріджування інтенсивністю 33 % за кількістю дерев (15 % за запасом), проведене у жердняку з початковою кількістю дерев 5450 шт.∙га-1,через два роки після рубки сприяло збільшенню поточного приросту до запасу деревини після рубки на 33 %. За меншої інтенсивності рубки поточні прирости до запасів деревини після рубки були нижчими. Поточний періодичний приріст деревних порід, у віці проріджувань, залежить також і від складу деревостану.