ФОРМУВАННЯ ТЕХНОСОЛІТОНІВ – ДОСЯГНЕННЯ БЕЗВІДХОДНОГО ВИРОБНИЦТВА - Bublyk, M.I.; Zvarych, R.І. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено сучасний процес формування ринкових відносин, який супроводжується потужним техногенним навантаженням на навколишнє середовище. Запропоновано успішне вирішення цих проблем через підвищення ефективності наявних природоохоронних механізмів і формування моделі техносолітону. Ця модель містить інноваційні технології взаємодії побічними продуктами, серед яких: викиди, скиди та техногенні відходи разом зі спожитою продукцією підприємств. Модель техносолітону, сформована на основі індустріального симбіозу, дає змогу впровадити технології безвідходного виробництва та досягнути мінімальних техногенних збитків.