ТЕРМІЧНЕ ПЕРЕРОБЛЕННЯ НИЗЬКОСОРТНИХ ПАЛИВ У ГАЗОПОДІБНЕ ПАЛИВО ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ В ТЕПЛОЕНЕРГЕТИЧНИХ УСТАНОВКАХ - Lys, S.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Одним з найпотужніших альтернативних відновлюваних  джерел енергії є біомаса, зокрема деревне паливо. Істотною перевагою деревного палива є екологічна чистота: деревина не містить сірки, хлору та інших шкідливих для атмосфери елементів. Під час згорання деревина виділяє таку саму кількість СО2, яку спожила у процесі зростання, а отже, вона є СО2 нейтральним паливом. Наведено результати дослідження впливу вхідних факторів на нижчу теплоту згорання синтез-газу в процесі газифікації деревини. Визначено оптимальні параметри газогенераторної установки, які дають змогу в процесі газифікації отримувати висококалорійний синтез-газ, це розміри деревини, кількість повітря, яка подається в камеру газифікації, кількість палива, від загального об’єму камери газифікації.