СОЦІАЛЬНЕ ПІДПРИЄМНИЦТВО ЯК ІНСТРУМЕНТ ВИРІШЕННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ - Shkoliar, M.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
В актуальних соціально-економічних умовах, коли держава демонструє обмежені можливості належним чином виконувати свої соціальні функції, виникає потреба пошуку нових підходів та інструментів до вирішення соціальних проблем. Таким інструментом є розвиток соціального підприємництва як соціально орієнтованої форми ведення бізнесу, головною місією якого є досягнення суспільного добробуту. Описано особливості закордонного та українського досвіду провадження практики соціального підприємництва, а також визначено можливості розвитку цієї форми бізнесу, зважаючи на соціальний, економічний, культурний контекст сучасної України.