Топінг як явище в Українських реаліях: очевидні помилки під час його виконання та їх шкідливі наслідки для зелених насаджень - Осіпов, М. Ю.; Величко, Ю. А.; Масловата, С. А.; Паливода, Н. Л. (Scientific Bulletin of UNFU, 2020)
Встановлено, що останнім часом під час обрізування дерев у населених пунктах широко застосовують такий метод, як топінг, за якого у дерев спилюють усі скелетні гілки і залишають один стовбур, позбавлений усієї крони. Згідно з Міжнародною асоціацією арбористів, топінг – це шкідлива практика знищення крони дерев шляхом невибіркового спилу всіх скелетних гілок до занадто коротких для відновлення. Топінг не є життєздатною практикою зменшення розмірів дерева, істотно погіршує стан дерев і призводить до ризиків у майбутньому. Також у західній літературі топінгом називають невибіркове обрізування гілок дерев до бокових гілок, недостатньо великих, щоб перейняти на себе функцію скелетної гілки. В українських же реаліях топінг, який частіше називають кронуванням, передбачає, що в дерева зрізують всі гілки крони і верхню частину стовбура. Ні про яке "переведення на нижню бічну гілку" не йдеться, тому що жодної бічної гілки виконавці обрізування зазвичай не залишають. Видалення всіх гілок крони заборонено українським законодавством, зокрема, дерево із втратою понад як 50 % крони вважають пошкодженим до ступеня припинення росту. Незважаючи на це, такий метод обрізування набуває щораз більшої популярності в багатьох населених пунктах України. Однією з поширених причин є низька кваліфікація працівників комунального зеленого господарства, які зазвичай не мають фахової освіти і не ознайомлені про шкоду застосування топінгу як методу обрізування. Масове всихання зелених насаджень після застосування такого методу стає серйозною проблемою як для місцевої влади населеного пункту, так і для його мешканців. Всихаючі дерева, пошкоджені до ступеня припинення росту, часто стають аварійно небезпечними і несуть загрозу мешканцям. Ще одним з мінусів є хаотичний розвиток обростаючих пагонів після обрізування (якщо не виконувати їх прорідження), ураження стовбурів дерев патогенними грибами і мікроорганізмами, вигнивання середини стовбурів та відламування вже досить великих обростаючих пагонів, і, як наслідок, рання загибель дерева. Правильне проведення обрізування зелених насаджень відповідно до норм і вимог українського законодавства та зі знанням елементарних правил обрізування дерев різних порід дає змогу зберегти зелені насадження, зробити їх естетично привабливими і при цьому вирішити проблемну ситуацію (наприклад, видалити аварійні гілки чи гілки під електромережами тощо).