ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЙНОЇ ЗДАТНОСТІ МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙ, ПОКРИТИХ КОМПОЗИЦІЯМИ НА ОСНОВІ СПУЧЕНОГО ПЕРЛІТУ - Loik, V.B.; Vovk, S.Ya.; Grigorishen, R.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Запропоновано використання композицій на основі спученого перліту для підвищення вогнезахисної ефективності металевих конструкцій. Проаналізовано позитивні та негативні позиції вогнезахисного ефекту композиції внаслідок впливу високих температур, наближених до умов пожежі. Проведено експериментальні дослідження з визначення теплоізоляційної здатності металевих конструкцій, покритих композиціями на основі спученого перліту. Створено передумови застосування спучених перлітових композицій для підвищення вогнезахисного ефекту металевих конструкцій під час будівництва та реконструкції будівель і споруд різного призначення.