Диференційований підхід до використання кам'янистих садів у різних категоріях міських зелених насаджень та на Наддніпрянських схилах міста Києва - Кузнецов, С. І.; Татарчук, Р. Я.; Татарчук, В. М. (Scientific Bulletin of UNFU, 2020)
На основі літературних даних та результатів натурного обстеження досліджено сучасний стан кам'янистих садів Києва як перспективного напряму в садово-парковому будівництві. Проаналізовано екологічні особливості потенціальних місць розташування кам'янистих садів та наддніпрянських схилів за наявними даними. Оцінено особливості типів кам'янистих садів в урбанізованому середовищі. Запропоновано способи використання різних типів кам'янистих садів у міських умовах. Наведено рекомендації та варіанти побудови кам'янистих композицій у насадженнях різного функціонального призначення: кам'янистий сад на плоскому рельєфі, терасований кам'янистий сад, японський сад, рокарій, рокарій із папоротями, кам'янистий міксбордер, гравійний сад, мініатюрний рокарій, припіднята клумба, кам'яниста рабатка, альпінарій. Виконано порівняльний аналіз наявних типів кам'янистих садів, методів та підходів за їх використання в різних категоріях міських зелених насаджень, а також на наддніпрянських схилах. Встановлено, що в разі вмілого підбору деревних і трав'яних рослин перше квітування в кам'янистих садах можна спостерігати вже в квітні, а останнє – навіть у вересні-жовтні, тому вони є досить перспективними для покращення стану парків, скверів, вулиць, схилів Києва. Результати досліджень будуть використані для практичної діяльності студентів спеціальності 206 "Садово-паркове господарство" та наукових працівників.