ОЦІНЮВАННЯ ВПЛИВУ ДОБРОТВІРСЬКОЇ ТЕС НА ГІДРОЕКОЛОГІЧНІ ПОКАЗНИКИ ПОВЕРХНЕВИХ ВОД ПРИЛЕГЛИХ ТЕРИТОРІЙ - Snitynskyy, V.V.; Kovalchuk, O.P.; Shkumbatyuk, R.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто вплив Добротвірської теплової електростанції на водні об'єкти. Проаналізовано якість води за гідроекологічними показниками у зоні функціонування Добротвірської ТЕС та прилеглих територій. Виявлено основні важкі метали, які потрапляють у водне середовище внаслідок роботи теплоелектростанції. Встановлено, що вміст важких металів у досліджуваних зразках значною мірою відповідає нормам ГДК, проте є й певні перевищення. Досліджено і проаналізовано 4 пробних точки водних об'єктів на різній відстані та напрямку від Добротвірської ТЕС.