ДІЄВІСТЬ РАДІОЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ ПРОДУКЦІЇ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА У ПОЛІССІ УКРАЇНИ У ВІДДАЛЕНИЙ З ЧАСУ АВАРІЇ НА ЧАЕС ПЕРІОД - Krasnov, V.P.; Kurbet, T.V.; Davydova, I.V.; Sukhovetska, S.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проведено узагальнення та аналіз звітних даних лабораторії радіаційного контролю продукції лісового господарства у Житомирській обл. за період з 1998 по 2013 рр. Протягом вказаного періоду встановлено поступове скорочення кількості зразків, які перевіряють з метою встановлення рівнів їх радіоактивного забруднення. Виявлено, що найбільша частка зразків, що мають вміст радіонуклідів, який перевищує встановлені нормативи, властива плодовим тілам їстівних грибів, дикорослим ягодам, лікарським рослинам і диким промисловим тваринам. Найменшу кількість цих зразків встановлено для деревини та березового соку.