СКРИНІНГ ЕФЕКТИВНОСТІ ФУНГІЦИДІВ ДЛЯ МОЖЛИВОСТІ ЇХ ПОДАЛЬШОГО ЗАСТОСУВАННЯ ДЛЯ ЗАХИСТУ СІЯНЦІВ СОСНИ - Cherkis, T.M.; Mоstepaniuk, A.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Проаналізовано результати польового експерименту з випробування ефективності фунгіцидів Антал, Іншур Перформ, Кінта Дуо й Юнта Квадро. Ефективність препаратів оцінено за комплексом показників: ґрунтова схожість, відпад, збереженість, біологічна та господарська ефективність, вихід стандартних сіянців. Усі досліджувані фунгіциди виявили високу ефективність. Ґрунтова схожість насіння під впливом препаратів зросла на 130-163 %, порівняно з контролем і 107 %, порівняно з еталоном, збереженість, відповідно – на 120-160 і 110 %. Кращі результати зафіксовано за максимальних норм витрати препаратів.