ДОСЛІДЖЕННЯ ХОДУ РОСТУ СОСНОВИХ ДЕРЕВОСТАНІВ СКРИПАЇВСЬКОГО ЛІСНИЦТВА - Nazarenko, V.V.; Babenko, V.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Закладено та опрацьовано пробні площі в Скрипаївському лісництві ДП "Скрипаївське НДЛГ", обрано модельні дерева. Зрізано модельні дерева та розкряжовано на секції, з яких випиляно круглі зразки. Виміряно діаметри за десятирічними періодами, з подальшим визначенням об'єму кожної секції та деревного стовбура загалом, для різних періодів росту. Побудовано поздовжній профіль досліджуваного дерева. Проаналізовано хід росту соснових деревостанів. Визначено поточний приріст деревостанів, для чого використано таблиці поточного об'ємного приросту стовбурів культур сосни та дані модельних дерев. Виявлено особливості росту та розвитку соснових деревостанів у конкретних лісорослинних умовах.