Прогнозування тенденцій розвитку соціального медіамаркетингу в Україні - Dvulit, Z. P.; Onyshchenko, O. Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2018)
Розглянуто поняття "соціальний медіамаркетинг", основні його інструменти та можливості використання компанією для спілкування із клієнтами та отримання зворотного зв'язку. Складено рейтинг найпопулярніших соціальних мереж світу. Досліджено стан соціального медіамаркетингу в Україні, інструментів його застосування. Побудовано рейтинг найпопулярніших соціальних мереж в Україні. З'ясовано, що для України соціальний медіамаркетинг відносно новий, адже з'явився тільки декілька років тому, але вже сьогодні він став дуже потужним. Кількість користувачів соціальних мереж щохвилини зростає, як у всьому світі, так і в Україні, подальші прогнози передбачають ще більше зростання інтересу до соціальних мереж у майбутньому. Встановлено, що в Україні найпопулярніша соціальна мережа – Facebook (у червні 2017 р. показник Facebook досяг 51,96 %). На основі даних використання соціальних мереж онлайн-користувачами складено прогноз розвитку 5 найпопулярніших соціальних мереж в Україні: Facebook, VKontake, YouTube, Instagram, Odnoklassniki. На основі прогнозу виявлено, що кількість користувачів таких соціальних мереж, як VKontakte та Odnoklassniki, з часом буде зменшуватися, а Youtube, Facebook, Instagram – стабільно зростати.