ОХОРОНА ВИДІВ ГРИБІВ ЧЕРВОНОЇ КНИГИ УКРАЇНИ В УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТАХ - Grebeniak, H.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Наведено результати дослідження мікобіоти в Угольському природоохоронному науково-дослідному відділенні Карпатського біосферного заповідника, НПП "Зачарований край" та заповідника "Горгани". Унаслідок мікологічного обстеження в Угольському буковому пралісі Карпатського біосферного заповідника виявлено і визначено 53 види дереворуйнівних грибів-ксилотрофів, а на території НПП "Зачарований край" – 12 видів, заповідника "Горгани" – 7 видів. Проаналізовано види грибів, занесених до Червоної книги України на території Українських Карпат, наведено їх видове різноманіття. Вказано значення макроміцетів у природі та житті людини. Подано заходи щодо їх охорони та збереження.