НАСАДЖЕННЯ НА СХИЛАХ МАРІЇНСЬКОГО ПАРКУ: ВИДОВА ТА ПРОСТОРОВА СТРУКТУРА, СУЧАСНИЙ СТАН - Chornomaz, N.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено результати дослідження сучасного стану насаджень на схилах Маріїнського парку Києва. Описано видову та просторову структуру деревостану, подано їх таксаційну характеристику. Здійснено детальний аналіз орографічних та ландшафтних умов парку. Проаналізовано санітарний стан та антропогенне навантаження на території пробних площ. Встановлено, що деревна та чагарникова рослинність відіграє надзвичайно важливу роль у захисті схилів від ерозії ґрунту. Отримані результати можна використати для написання рекомендацій з оптимізації насаджень на схилах.