АЛГОРИТМ ПРОГНОЗУВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ФУТБОЛЬНИХ МАТЧІВ НА ОСНОВІ НЕЙРОННИХ МЕРЕЖ - Kulyk, V. M.; Korotyeyeva, T. O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Досліджено використання одного із способів машинного навчання, а саме нейронної мережі у прогнозуванні результатів спортивних подій. На цей час сфера машинного навчання перебуває на піку інтересу серед широкого загалу і використовується у вирішенні великого спектра проблем сучасного світу. Серед основних переваг і одночасно причиною, яка стала основною у виборі способу вирішення поставленої проблеми, є можливість застосування нейронних мереж для вирішення задач, в яких не прослідковується чіткий алгоритм розв'язання. На основі зібраних даних про архітектури та способи застосування різних типів нейронних мереж, алгоритмів навчання, а також і загалом методів, які можуть бути використані для вирішення проблем прогнозування, досліджено та розроблено алгоритм прогнозування. Враховуючи відсутність у відкритому доступі схожих засобів для прогнозування результатів спортивних подій, оцінку алгоритму проведено за допомогою порівняння точності прогнозування з іншими алгоритмами прогнозування, які не передбачають використання нейронних мереж. Таке тестування здійснено на основі загальнодоступного набору даних, отриманого з відкритих джерел.