ТАКСАЦІЙНА БУДОВА ЛИПОВИХ ДЕРЕВОСТАНІВ ЗА ДІАМЕТРОМ - Soshenskiy, O.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Здійснено статистичний аналіз дослідних даних. Виконано кореляційний аналіз та досліджено взаємозв'язки між основними таксаційними показниками та параметрами будови дослідних лісостанів, на основі чого встановлено закономірності розподілу дерев у деревостанах за діаметром. На основі β-розподілу опрацьовано математичну модель рядів розподілу дерев за діаметром та категоріями технічної придатності. Внаслідок виконаних досліджень побудовано узагальнені ряди розподілу дерев за діаметром, що є основою для подальшого розроблення нормативів товарної структури деревостанів.