ОСНОВНІ АСПЕКТИ СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА У СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ - Angelko, I. V.; Lekh, G. A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Розглянуто окремі питання потребі становлення та розвитку інноваційного підприємництва у сільському господарстві України. Зокрема, висвітлено важливість впровадження інновацій у сільськогосподарську сферу, охарактеризовано основні етапи цього процесу, подано позитивні моменти та загрози, які перешкоджають ефективному розвитку інноваційної діяльності сільськогосподарських підприємств. Наголошено, що інновації посилюють активізацію господарської діяльності деяких підприємств, забезпечують їх економічний розвиток, визначають конкурентні переваги та ринкові позиції у глобальному середовищі. Запропоновано, для мінімізації загроз становленню та розвитку інноваційного підприємництва у сільському господарстві, здійснити низку заходів, зокрема: удосконалити державне регулювання цін на продукцію, розробити всебічні програми стимулювання інноваційної діяльності сільськогосподарських підприємств, розробити стратегію максимального використання їх інноваційного потенціалу, здійснювати активізацію впровадження інновацій на підприємствах для підвищення конкурентоспроможності продукції на ринку, розробляти фінансову підтримку для закупівлі іноземної техніки, сортів насіння, засобів захисту рослин тощо, реалізація яких найближчим часом дасть змогу отримати позитивні результати щодо підвищення інноваційної діяльності не тільки у даній сфері, але й в державі загалом.