ВИВЧЕННЯ СТАНУ ТА ДИНАМІКИ ЛІСОВОГО ФОНДУ ЛІСІВ ЛІСОСТЕПУ ХАРКІВЩИНИ НА ПРИКЛАДІ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ГУТЯНСЬКЕ ЛГ" - Nazarenko, V.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено стан та динаміку лісового фонду Гутянського лісгоспу. Проаналізовано динаміку лісового фонду в межах категорій земель за період з 1970 по 2011 рр. Представлено розподіл площі за переважаючими породами та відзначено збільшення площі головних лісотворних порід та зменшення другорядних, що вказує на позитивні методи ведення лісового господарства. Проведено порівняння існуючого та оптимального розподілу деревостанів за групами віку. Аналізуючи середні таксаційні показники, зафіксовано значне збільшення віку насаджень та втрати щорічного приросту. Виявлено як позитивні, так і негативні наслідки в рості та розвитку лісових насаджень.