ПРОСТОРОВА СТРУКТУРА ПАРКОВИХ НАСАДЖЕНЬ НАСЕЛЕНИХ МІСЦЬ ЧЕРКАЩИНИ - Marno-Kutsa, O.Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
На основі матеріалів досліджень проаналізовано просторову структуру паркових насаджень населених місць Черкащини. Розглянуто фітоценотичну структуру парків Черкащини, а саме у Велико-Бурімському парку, Кам'янському парку, Козачанському парку, Леськівському парку, Синицькому парку, Будищанському парку, Смілянському парку, Тальнівському парку та Корсунь-Шевченківському парку, яка складається з деревостану, кущової рослинності та трав'яного ярусу. Проаналізовано паркову асоціацію, до складу якої входять дуб звичайний, клен гостролистий та ясен звичайний.