ПОРІВНЯЛЬНЕ ОЦІНЮВАННЯ ВОДОУТРИМНОЇ ЗДАТНОСТІ ЛИСТКІВ РОСЛИН КУЛЬТИВАРІВ ACER PLATANOIDES L. В УМОВАХ МІСТА КИЄВА - Manko, M.V.; Oleksiychenko, N.O.; Sovakov, O.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено водоутримну здатність рослин 10 культиварів Acer platanoides L. – A. p. 'Cleveland', A. p. 'Columnare', A. p. 'Crimson King', A. p. 'Deborah', A. p. 'Drummondii', A. p. 'Emerald Queen', A. p. 'Faassen's Black', A. p. 'Globosum', A. p. 'Princeton Gold' та A. p. 'Royal Red' упродовж літнього сезону. Динаміка втрати води для різних культиварів A. platanoides є неоднаковою. Найстійкішими рослинами до посухи в умовах напруженості водного режиму є A. p. 'Emerald Queen, для якого впродовж всього вегетаційного періоду характерні високі показники водоутримної здатності, що варто враховувати під час добору рослин для використання у складних умовах міського середовища.