ФОРМУВАННЯ ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТІВ У ПРОЦЕСІ ОВОЛОДІННЯ ГРАФІЧНОЮ ГРАМОТНІСТЮ В ТЕХНІЧНОМУ ВИЩОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ - Tchaikovsky, G.M.; Salapak, L.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто загальнонаукові аспекти формування пізнавальної діяльності у процесі оволодіння графічною грамотністю майбутніх інженерів. Показано, що для підвищення професіоналізму студентів під час навчання потрібно виконувати дії та операції, притаманні їх майбутній професійній діяльності. Формування повноцінних знань, умінь і навичок студентів істотно залежить від їх інженерно-графічної підготовки, яка має постійно розвиватися і вдосконалюватися у процесі вивчення низки програмних тем. Тому вдосконалення інженерно-графічної підготовки студентів має важливе виховне, пізнавальне і практичне значення. У технічних закладах освіти до загальноінженерних відносять дисципліни, що є інваріантними для всіх інженерних спеціальностей. Важливе місце серед них належить нарисній геометрії, інженерній і комп'ютерній графіці, яка вивчає загальні питання зображення предметів праці, засоби конструкторської і проектної діяльності.