ВИЗНАЧЕННЯ КРИТЕРІЮ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ДЛЯ ОПТИМІЗАЦІЇ ПРОЦЕСІВ ЛОКАЛІЗАЦІЇ ТА ГАСІННЯ ПОЖЕЖ НА ДЕРЕВООБРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - Kovаl, O.М. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто та проаналізовано наявні критерії прийняття рішень для оптимізації процесів локалізації та гасіння пожеж. На підставі цього аналізу прийнято за основу для розроблення критерію прийняття рішень в умовах невизначеності процес локалізації пожежі. Розглянуто втрати об'єкта від пожежі та пожежно-рятувальних підрозділів на виконання процесу ліквідації пожежі. Основними чинниками, які впливають на втрати, є тривалість вільного розвитку пожежі та тривалість процесу її локалізації. Для отримання значення критерію складено рівняння втрат як для об'єкта, так і для пожежно-рятувальних підрозділів, а після їх сумування, взяття похідної за часом та прирівняння отриманого рівняння до нуля отримано значення критерію. Рекомендовано отримане значення критерію використовувати під час розроблення оперативних планів і карток пожежогасіння для деревообробних підприємств.