МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ ПРОЦЕСУ ГАРАНТУВАННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ МАШИНОБУДІВНОГО ПІДПРИЄМСТВА - Mandzinovska, K.О. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Доведено пріоритетність розроблення методичних засад процесу управління фінансовою безпекою машинобудівних підприємств. Охарактеризовано ключові підходи до трактування поняття "загроза" та сформовано власне визначення терміна "загроза фінансовій безпеці". Побудовано алгоритм реалізації захисних дій для протидії загрозам фінансовій безпеці машинобудівного підприємства. Сформовано методичні засади вибору оптимального варіанта захисних заходів для протидії загрозам, виходячи із необхідності забезпечення максимального рівня фінансової безпеки за мінімальних затрат наявних ресурсів.